Olenpa sitten ollut laiska kotisivujen suhteen...

Paljon on tapahtunut alkuvuoden aikana...

Vuosi 2012 alkoi sydäntä särkevillä uutisilla...

Tammikuussa 2012 sydänkuuntelussa Vikeltä kuului sivuääni, joka sydänultrassa osoittautui oikean eteiskammioläpän vajaatoiminnaksi eli trikuspidaaliläpän vajaatoiminnaksi. Saatuani Viken omistajalta Piialta luvan, olin yhteydessä ultranneeseen eläinlääkäriin. Hän kertoi, että Vikellä on todettu systolinen sivuääni, asteena 3/6. Kyseessä on lievä, mahdollisesti synnynnäinen vika. Tällä hetkellä Vikke on kliinisesti terve, eikä tarvitse lääkitystä. Jatkokontrollia suositellaan

Vikellä havaittu sydänvika ei ole kahden eläinlääkärin kertoman mukaan tyypillinen perinnöllinen sydänvika. Siitäkin huolimatta suunnittelemani japaninpystykorvapentue jää toteutumatta. Tällä hetkellä haluan lisätietoa koirien sydänvioista asiantuntijoilta ja selvitystä sille miten tämänkaltaiseen sydänvikaan tulee suhtautua jalostuksen näkökulmasta.

Sydämen ivuääntä ei kuulunut luovutusiässä. Jatkoeläinlääkärikäynneillä, rokotuksilla yms., se joskus kuului, joskus ei, sitä tarkkailtiin. Nyt siis tiedämme, mikä sen aiheutti. Onneksi Piia vei Viken tutkimuksiin. Kiitos Piia! Toivomme täydestä sydämestämme, että Vikke saa viettää terveitä, onnellisia koiran vuosia sydänviasta huolimatta. Seisomme rinnallanne Piia&perhe!

Uutisen saatuamme Sanna käytti Tiuhtin virallisessa kuuntelussa, sillä ei todettu sivuääniä.

Pentueen emä Muusa sekä Bina ovat myös menossa viralliseen sydänkuunteluun. Koskaan niiden sydänkuuntelussa ei ole mainittu sivuäänistä.

Roosankaan sydänkuuntelussa eläinlääkärikäynneillä ei ole kuulunut sivuääniä.

Olen Viken omistajan Piian luvalla antanut tiedon Viken sydänviasta rodun jalostustoimikunnalle ja nyt kotisivuillemme. Avoimuus asiasta on mielestäni ehdottoman tärkeää!